STARTERS
Starters to share or not to share...
Artisjokhart
Met yoghurtdressing
Padron pepers
Gefrituurde (niet pikante groene) Padron pepers met grof zeezout
Toast Champignon
Brioche toast met gebakken kastanje champignons
Carpaccio van langoustines
Kikkerbillen
Met look-tuinkruidenboter
Loligo inktvisjes
gefrituurde pijlinktvisjes met kruiden olie en Sriracha aioli
Rundscarpaccio
Carpaccio van gedroogde entrecote West-Vlaams Rood 'Dierendonck' met klassieke garnering
*kan ook met SUPPLEMENT HERFSTTRUFFEL €6
Secreto n7
By Delaet & Vanhaver
Top charcuterie van uitgelezen selectie Rubia Galega entrecote.
De entrecote word ingewreven met 7 geheime specerijen en vervolgens in de dry aging cel gelegd voor een periode van 5 weken. Hier verdampt het meeste vocht uit het vlees met een rijkere smaak als gevolg
Paté van reebok
'De Laet & Vanhaver' met uiencofijt en brioche
Buikspek 'Duroc d'Olives' van Lo
Traaggegaard door 'Delaet & Vanhaver', krokant gebakken en gelakt door de chef
Artisanale kaaskroketten 2st
met limoen en Parmezaanse kaas
Grijze garnaalkroketten 2st
met limoen en gefrituurde peterselie
HOOFDGERECHTEN
Hoofdgerechten
'Bloemkool' Caesar salade
Caesar salade met geroosterde bloemkool, ansjovis-parmezaan dressing en croutons
Sliptongen 'Meunière'
tartaar saus, slaatje
Gebakken Zeetong 'Meunière'
Dagprijs
Gebakken rivierpaling
Met tartaar, sla en frietjes
Tartaar van Piemontees rund
By Delaet & Vanhaver
Handgesneden rund tartaar, zeer licht bereid
Fazant filet
fine champagnesaus met wilde bos champignons en karnemelk stampers
Filet van haas 'Harlequin'
2 sauzen van haas, witloof en kroketjes
Stoofvlees van Duroc varkenswangetjes
Filet Mignon van Belgisch wit-blauw 220g
By Delaet & Vanhaver
Ons Belgisch wit-blauw rund is afkomstig van Prosper-polder (Saeftinge). Gevoed met grassen en luzerne, deze koeien kenmerken zich door hun gespierde lichaamsbouw en zijn befaamd voor hun sappig en mals vlees.
Wist je trouwens dat vlees van Belgische Wit-Blauw runderen tot het magerste rundvlees ter wereld behoort?
Filet pur Simmenthal 220g
by Delaet & Vanhaver ORIGINE: Duitsland, Oostenrijk
Dubbeldoelras dat wordt gebruikt voor zijn melk en zijn vlees, deze wordt op natuurlijke wijze extensief gehouden in de Duitse en Oostenrijkse Alpenweiden. Naast gras eten ze vele in het gras aanwezige Alpenkruiden. Door dat dieet ontstaat vlees met een kenmerkende en zeer karaktervolle smaak. De voornaamste kenmerken zijn de mooie vetbedekking, de fijne structuur en zeer mooie marmering.
Cote a l'os Belgisch wit-blauw 1.2kg / 2 pers
By Delaet & Vanhaver
Keuze saus: Handgeklopte Béarnaise €4,5 - Champignonsaus €4 - Pepersaus €4
DESSERTS
Dessert
Café Glacé
Huisbereide ijskoffie I koffielikeur I vanille ijs I slagroom
Cheesecake
met rode vruchten en speculaas
Chocolade moelleux | vanille roomijs
Coupe Brésilienne
Met gezouten caramel. en notencrumble
Dame blanche
roomijs met Madagascar vanille | chocolade saus | slagroom
MENU'S
MENU
LUNCH
Elke woensdag, donderdag en vrijdag van 12 tot 13u30
-
Lunch van 3 tot 5 december
Gebrande prei met licht kaassausje en gerookte paling
—
Hertensteak met jus, boontjes en rösti aardappel
of
Zeebaars, spinazie en gebakken aardappel
—
Koffie
-
MENU ALFONS
Elke dag beschikbaar
-
KEUZE VOORGERECHTEN of SHARINGS
ARTISJOK met yoghurtdressing
PADRON PEPERS met zeezout
TOAST CHAMPIGNON
KAASKROKETJES 2st
GARNAALKROKETTEN 2st (+€5)
CARPACCIO LANGOUSTINE (+€3)
KIKKERBILLETJES lookboter (+€2)
RUNDSCARPACCIO gedroogde entrecote West-Vlaams Rood 'Dierendonck' met klassieke garnering(+€5)
-----
KEUZE HOOFDGERECHTEN
BLOEMKOOL' CAESAR SALAD
ZEETONG MEUNIÈRE (+€14)
Gebakken ROGVLEUGEL met kappertjesboter (+€4)
GEBAKKEN RIVIERPALING (+€5)
RUNDSTARTAAR
STOOFVLEES VAN 'DUROC' VARKENSWANGEN
FAZANTFILET fine champagnesaus met wilde bos champignons en karnemelk stampers (+€5)
FILET VAN HERT jus van hert, knolselder gele wortelcrème en kroketjes (+€8)
FILET MIGNON met Champignon, Peper of Béarnaise saus (+€4)
FILET PUR met Champignon, Peper of Béarnaise saus (+€15)
-----
KEUZE DESSERTJES
CRÈME BRULÉ
COUPE VANILLE
COUPE ADVOKAAT
TARTE TATIN van appel met vanille ijs (+€3)
CHEESECAKE met rode vruchten en speculaas (+€3)
COUPE COLONEL (+€2)
*Menu enkel verkrijgbaar voor het hele tafelgezelschap, maximum 3 # voor- en 3 # hoofdgerechten