STARTERS

Starters to share or not to share...

Artisjokhart

Met yoghurtdressing

€ 15,00

Padron pepers

Gefrituurde (niet pikante groene) Padron pepers met grof zeezout

€ 12,00

Toast Champignon

Brioche toast met gebakken kastanje champignons

€ 19,00

Carpaccio van langoustines

 

€ 22,00

Kikkerbillen

Met look-tuinkruidenboter

€ 19,00

Loligo inktvisjes

gefrituurde pijlinktvisjes met kruiden olie en Sriracha aioli

€ 18,00

Rundscarpaccio

Carpaccio van gedroogde entrecote West-Vlaams Rood 'Dierendonck' met klassieke garnering

*kan ook met SUPPLEMENT HERFSTTRUFFEL €6

€ 24,00

Secreto n7

By Delaet & Vanhaver

Top charcuterie van uitgelezen selectie Rubia Galega entrecote.
De entrecote word ingewreven met 7 geheime specerijen en vervolgens in de dry aging cel gelegd voor een periode van 5 weken. Hier verdampt het meeste vocht uit het vlees met een rijkere smaak als gevolg

€ 23,00

Paté van reebok

'De Laet & Vanhaver' met uiencofijt en brioche

€ 18,00

Buikspek 'Duroc d'Olives' van Lo

Traaggegaard door 'Delaet & Vanhaver', krokant gebakken en gelakt door de chef

€ 18,00

Artisanale kaaskroketten 2st

met limoen en Parmezaanse kaas

€ 18,00

Grijze garnaalkroketten 2st

met limoen en gefrituurde peterselie

€ 24,00

HOOFDGERECHTEN

Hoofdgerechten

'Bloemkool' Caesar salade

Caesar salade met geroosterde bloemkool, ansjovis-parmezaan dressing en croutons

€ 27,00

Sliptongen 'Meunière'

tartaar saus, slaatje

€ 32,00

Gebakken Zeetong 'Meunière'

Dagprijs

Gebakken rivierpaling

Met tartaar, sla en frietjes

€ 34,00

Tartaar van Piemontees rund

By Delaet & Vanhaver

Handgesneden rund tartaar, zeer licht bereid

€ 29,00

Fazant filet

fine champagnesaus met wilde bos champignons en karnemelk stampers

€ 32,00

Filet van haas 'Harlequin'

2 sauzen van haas, witloof en kroketjes

€ 35,00

Stoofvlees van Duroc varkenswangetjes


€ 28,00

Filet Mignon van Belgisch wit-blauw 220g

By Delaet & Vanhaver

Ons Belgisch wit-blauw rund is afkomstig van Prosper-polder (Saeftinge). Gevoed met grassen en luzerne, deze koeien kenmerken zich door hun gespierde lichaamsbouw en zijn befaamd voor hun sappig en mals vlees.
Wist je trouwens dat vlees van Belgische Wit-Blauw runderen tot het magerste rundvlees ter wereld behoort?

€ 29,00

Filet pur Simmenthal 220g

by Delaet & Vanhaver ORIGINE: Duitsland, Oostenrijk

Dubbeldoelras dat wordt gebruikt voor zijn melk en zijn vlees, deze wordt op natuurlijke wijze extensief gehouden in de Duitse en Oostenrijkse Alpenweiden. Naast gras eten ze vele in het gras aanwezige Alpenkruiden. Door dat dieet ontstaat vlees met een kenmerkende en zeer karaktervolle smaak. De voornaamste kenmerken zijn de mooie vetbedekking, de fijne structuur en zeer mooie marmering.

€ 42,00

Cote a l'os Belgisch wit-blauw 1.2kg / 2 pers

By Delaet & Vanhaver

€ 90,00

Keuze saus: Handgeklopte Béarnaise €4,5 -  Champignonsaus €4   - Pepersaus €4


DESSERTS

Dessert

Café Glacé

Huisbereide ijskoffie I koffielikeur I vanille ijs I slagroom

€ 12,00

Cheesecake

met rode vruchten en speculaas

€ 12,00

Chocolade moelleux | vanille roomijs

€ 12,00

Coupe Brésilienne

Met gezouten caramel. en notencrumble

€ 13,00

Dame blanche

roomijs met Madagascar vanille | chocolade saus | slagroom

€ 11,00

MENU'S


MENU

LUNCH

Elke woensdag, donderdag en vrijdag van 12 tot 13u30

-

Lunch van 3 tot 5 december

Gebrande prei met licht kaassausje en gerookte paling

Hertensteak met jus, boontjes en rösti aardappel

of

Zeebaars, spinazie en gebakken aardappel

Koffie

 

€ 28,00

-

MENU ALFONS

Elke dag beschikbaar

-

KEUZE VOORGERECHTEN of SHARINGS

ARTISJOK met yoghurtdressing

PADRON PEPERS met zeezout

TOAST CHAMPIGNON

KAASKROKETJES 2st

GARNAALKROKETTEN 2st (+€5)

CARPACCIO LANGOUSTINE (+€3)

KIKKERBILLETJES lookboter (+€2)

RUNDSCARPACCIO gedroogde entrecote West-Vlaams Rood 'Dierendonck' met klassieke garnering(+€5)

-----

KEUZE HOOFDGERECHTEN

BLOEMKOOL' CAESAR SALAD

ZEETONG MEUNIÈRE (+€14)

Gebakken ROGVLEUGEL met kappertjesboter (+€4)

GEBAKKEN RIVIERPALING (+€5)

RUNDSTARTAAR

STOOFVLEES VAN 'DUROC' VARKENSWANGEN     

FAZANTFILET fine champagnesaus met wilde bos champignons en karnemelk stampers (+€5)

FILET VAN HERT jus van hert, knolselder gele wortelcrème en kroketjes (+€8)

FILET MIGNON met Champignon, Peper of Béarnaise saus (+€4)

FILET PUR  met Champignon, Peper of Béarnaise saus (+€15)

-----

KEUZE DESSERTJES

CRÈME BRULÉ  

COUPE VANILLE 

COUPE ADVOKAAT 

TARTE TATIN van appel met vanille ijs (+€3) 

CHEESECAKE met rode vruchten en speculaas  (+€3)

COUPE COLONEL (+€2)

*Menu enkel verkrijgbaar voor het hele tafelgezelschap, maximum 3 # voor- en 3 # hoofdgerechten

€ 39,00